Dünyanın serbest dolaşan en büyük dev kaplumbağa nüfusuna yönelik yapılan bir araştırma, bir zamanlar nesli tükenmekte olan ‘’Aldabra Kaplumbağaları’nın’’ sayısının hızla arttığını ortaya koydu.
Onlarca yıl süren kurtarma programının ardından serbestçe dolaşan Aldabra kaplumbağalarının sayısı, Seyşeller'in insan nüfusunu geride bıraktı.
Seyşeller Adaları Vakfı ve Exeter Üniversitesi öncülüğünde yapılan son araştırma, adada yaklaşık 180 bin kaplumbağanın yaşadığını gösterdi.
Seyşeller'deki Aldabra Atolü'nde yaşayan bu kaplumbağa nüfusu, tür için şimdiye kadar kaydedilen en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti.
1990'ların sonlarında 100 bin kaplumbağa olarak belirtilen yaygın rakamdan bu yana yapılan ilk güncelleme oldu. Aldabra Atolü, dev kaplumbağaların vahşi doğada bulunduğu dünyadaki iki yerden biri konumunda bulunuyor. Daha küçük nüfus ise Galapagos'ta yaşıyor.




